Μύδια στην κατσαρόλα με σπανάκι
ΥΛΙΚΑ ½ κιλό μύδια φρέσκα 1 ½ κιλό σπανάκι 2 μέτρια κρεμμύδια 2 σκελίδες σκόρδο ½ ματσάκι μαϊντανό ½ ματσάκι άνηθο 1 ½ φλιτζάνι του τσαγιού Χωριό soft με ελαιόλαδο ή Χωριό βιολογικό soft με ελαιόλαδοαλάτι, πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Καθαρίζουμε τα κρεμμύδια και τα ψιλοκόβουμε.
- Πλένουμε το μαϊντανό και τον άνηθο και τα ψιλοκόβουμε κι αυτά.
- Πλένουμε και καθαρίζουμε το σπανάκι και το χοντροκόβουμε.
- Καθαρίζουμε το σκόρδο και το ψιλοκόβουμε (σχεδόν το λιώνουμε).
- Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το Χωριό soft με ελαιόλαδο (ή το Χωριό βιολογικό soft με ελαιόλαδο) και μόλις λιώσει βάζουμε το κρεμμύδι να σοταριστεί σε μέτρια φωτιά για 5 λεπτά περίπου.
- Προσθέτουμε τα μύδια, τον άνηθο, το μαϊντανό και το σπανάκι ενώ παράλληλα ανακατεύουμε συνεχώς. Βράζουμε για 25 με 30 λεπτά.
Καλαμάρια γεμιστά με μύδια, γαρίδες και ρύζι
ΥΛΙΚΑ 1 κιλό μεγάλα καλαμάρια ¼ κιλό μύδια ¼ κιλό γαρίδες ½ κιλό ρύζι καρολίνα 4 κρεμμυδάκια φρέσκα ½ ματσάκι μαϊντανόχυμό από 1 μέτριο λεμόνι1 φλιτζάνι του τσαγιού ούζο 200 γρ. Χωριό soft με ελαιόλαδο ή Χωριό βιολογικό soft με ελαιόλαδο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Πλένουμε και καθαρίζουμε τα καλαμάρια κόβοντας τα πλοκάμια από την κουκούλα. Έπειτα ψιλοκόβουμε τα πλοκάμια.
- Πλένουμε τις γαρίδες βγάζοντας τη μαύρη μεμβράνη τους και τις χοντροκόβουμε.
- Πλένουμε και ψιλοκόβουμε τα φρέσκα κρεμμυδάκια.
- Από τα μύδια χρησιμοποιούμε μόνο το εσωτερικό τους.
- Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το Χωριό soft με ελαιόλαδο (ή το Χωριό βιολογικό soft με ελαιόλαδο) να κάψει και σοτάρουμε το κρεμμύδι μέχρι να αποκτήσει χρυσαφί χρώμα.
- Στη συνέχεια προσθέτουμε τις γαρίδες, τα πλοκάμια και το εσωτερικό από τα μύδια. Τα σοτάρουμε για 5 με 10 λεπτά και τα σβήνουμε με το ούζο.
- Προσθέτουμε το λεμόνι, το ρύζι και 1 φλιτζάνι του τσαγιού νερό και τα σιγοβράζουμε μέχρι να εξατμιστούν τα υγρά.
- Αδειάζουμε τη γέμιση σε ένα μπολ και με αυτή γεμίζουμε τις κουκούλες από τα καλαμάρια τα οποία κλείνουμε με οδοντογλυφίδα (για να μην ξεχειλίσει η γέμιση κατά το ψήσιμο).
- Στρώνουμε τα καλαμάρια σε ένα αντικολλητικό ταψί, βάζουμε λίγο νερό και ψήνουμε σε μέτριο φούρνο για περίπου 25 λεπτά.
Μακαρονάδα με καραβίδες
ΥΛΙΚΑ 500 γρ. μακαρόνια 24 καραβίδες φρέσκες 1 κιλό ντομάτες φρέσκιες 1 ½ κρεμμύδι ψιλοκομμένο 1/2 φλιτζάνι του τσαγιού Χωριό Ελαιόλαδο Π.Ο.Π. Καλαμάτα6 κουταλάκια του γλυκού μαϊντανό ψιλοκομμένο3 σκελίδες σκόρδο1 καυτερή πιπεριά (ή μπούκοβο)3/4 φλιτζάνι του τσαγιού ούζο 3 κουταλάκια του γλυκού καστανή ζάχαρη αλάτι,πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Καθαρίζουμε το σώμα από τις καραβίδες, αφαιρούμε με προσοχή το έντερο και αφήνουμε επάνω το κεφάλι.
- Ζεσταίνουμε το Χωριό Ελαιόλαδο Π.Ο.Π. Καλαμάτα σε βαθύ τηγάνι και σοτάρουμε σε μέτρια φωτιά το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και το σκόρδο για περίπου 2 λεπτά.
- Προσθέτουμε τις καραβίδες, τις σοτάρουμε από κάθε πλευρά μέχρι να ροδίσουν και ρίχνουμε το αλάτι και το πιπέρι. Στη συνέχεια προσθέτουμε την καυτερή πιπεριά και σβήνουμε με το ούζο. Αφήνουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ για 1 με 2 περίπου λεπτά και βγάζουμε τις καραβίδες σε μια πιατέλα.
- Ψιλοκόβουμε τις φρέσκιες ντομάτες, προσθέτουμε τη ζάχαρη και βράζουμε για περίπου 10 λεπτά μέχρι να εξατμιστούν τα υγρά τους.
- Ρίχνουμε τις καραβίδες και τα ήδη βρασμένα μακαρόνια μέσα στη σάλτσα για να βράσουν για 2 με 3 λεπτά το πολύ.
- Πασπαλίζουμε με το μαϊντανό και σερβίρουμε ενώ είναι ζεστά.